fredag 19. september 2008

Ikke dekning for KP, krystallfiolett og hansker !!

Har fått brev om at NAV ikke dekker dette. Helt uforståelig spør du meg, bruker en halv flaske KP hver gang hun tar KP bad. Krystallfioletten varer heldigvis lenge. Hun får heller ikke dekket kjøp av bomullshansker. Hvor er logikken?

4 kommentarer:

Søskenmamma sa...

Det er kjempedårlig at det skal være så forskjell .. vi får nemlig igjen for KP.

Men det er vel evt dette som vi burde ta med under en evt søknad om grunnstønad. Hadde dere det . Vet det er noen som har dette på sine eksem barn, men at de fleste ikke får dette.

Blir jo en del ekstra utgifter rundt om pga slitasje. Vaksemaskin, klær, senge tøy etc.

anatolij sa...

Dette er forskriften som gjelder dekning av forbruksmateriell som ikke dekkes av blåreseptordningen. Et tips: Kjøp Kaliumpermanganat i pulverform på apoteket. Det er drøyere i bruk en den utblandede.

§ 5-22 - Bidrag til spesielle formål
Hudlidelser
[Endret 3/99, 2/00, 9/01, 8/07, 12/07, 5/08]

Det kan ytes bidrag til dekning av utgifter til reseptfrie salver, kremer og oljer, til bruk i behandling av betydelige (utbredte) og kroniske hudlidelser med uttørring av huden (herunder brannskader og pustulosis palma-plantaris). Det er et vilkår at behov for tilførsel av fuktighetskremer etc. er / forventes å bli, varig (to år eller mer).

Dersom forverring av sykdommen nødvendiggjør bruk av kolloide sårplaster, kan det ytes bidrag til dette.

Ved oppstart av behandling og deretter hvert tredje år, skal behandlingsbehovet og aktuelle produkter (spesifisert med produktnavn/type) godtgjøres ved erklæring fra spesialist i dermatologi, pediatri eller av lege ved Brannskadeavsnittet ved Haukeland sykehus. En slik erklæring skal inneholde følgende:

- pasientens persondata (navn, adresse, fødselsnummer)

- diagnose, med angivelse av hudlidelsens utbredelse

- produktnavn

- ca. mengde det er behov for av det enkelte produkt (det er ikke tilstrekkelig at legen angir ”etter behov” eller lignende.)

- bekreftelse på at behovet for fukttilførende produkter forventes å bli varig.

Det må videre en gang i året godtgjøres av lege hvor mye det er behov for av hvert produkt.

Det er ikke krav om at produktene skal være kjøpt på apotek.

eksemmamma sa...

Flott med en ny person som kommenterer! Det jeg ikke synes er logisk er at badeoljer dekkes, men ikke KP og at Wetwrap dekkes, men ikke hansker

Søskenmamma sa...

Ja Atle har jeg også hatt besøk av på våre side også... velidg hyggelig.

Men Atle... KP er ikke å få tak i lenger i pulverform etter hva jeg har erfart.

Vi fikk dette tipset etter opphold på Voksentoppen i 2007 - men da jeg kontaktet feler apotek var det ingen som hadde da de mente dette ikke var tilgjengelig lenger. I allefall ikke for oss vanlige.